poniedziałek, 24 czerwca 2013

Krewetkowa kolacja.

Dziś szybki przepis na lekką i myślę, że zdrową kolację. Nic nadzwyczajnego w tym nie ma, pewnie każdy ten przepis już zna :) Porcja była przygotowywana tylko dla jednej osoby.
Potrzebujemy:
-krewetki Black Tiger
-natkę pietruszki
-czosnek
-oliwę z oliwek
-ewentualnie sól
                                                      Krewetki odmrażamy i myjemy.
Obieramy z pancerzy oraz wyciągamy jelita idące wzdłuż pancerza. Następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki, oliwę i przeciśnięty czosnek.
 Wszystko wrzucamy na patelnię i smażymy ok.4 minuty. Dobrze smakują z grzankami, które można polać sosem pozostałym po usmażeniu krewetek.
Smacznego ! :)


1 komentarz:

  1. o kurcze ależ bym to zjadła ;D nawet nie wiesz jakiego smaku mi narobiłas ;D

    OdpowiedzUsuń